Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Human Rights Watch заступається за геїв, мігрантів та онкохворих в Україні

Вівторок, 12 червня 2012, 15:00

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає за необхідне для України забезпечити права геїв, мігрантів, шукачів притулку й онкологічних хворих.

Про це сказано в листі директора відділу організації з Європи й Центральної Азії Х'ю Уільямсона, повідомляють "Українські новини".

"Права геїв, становище мігрантів і шукачів притулку, а також права онкологічних хворих у частині їх доступу до болезаспокійливих препаратів. (Необхідно) виділити ці більш ширші завдання", - сказано в листі.

Уільямсон виступив проти того, щоб зводити ситуацію із правами людини в Україні лише до справи колишнього прем'єр-міністра, лідера партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко й до проведення чемпіонату Європи з футболу.

"Тижні негативної інформації про те, чому Тимошенко, колишній прем'єр-міністр, перебуває у в'язниці і як вона лікується, взяли гору у формуванні іміджу країни", - сказано в листі.

"Повідомлення ЗМІ про расистське насильство на футбольних матчах в Україні викликали стурбованість у підготовці Києва до самого турніру... Проте важливо дивитися більш широко на ситуацію із правами людини", - додає представник Human Rights Watch.

Уільямсон зазначив, що в Україні відсутнє законодавство з протидії дискримінації геїв.

Він також висловив стурбованість у зв'язку із законопроектом, що передбачає введення заборони на пропаганду гомосексуалізму, спрямовану на дітей.

Уільямсон зазначив, що в Україні часто не дотримуються права мігрантів і шукачів притулку, вони піддаються побиттям і катуванням, не одержують належного лікування, утримання і захисту.

Крім того, у листі говориться, що під виглядом обмежувальної політики з доступу до наркотиків більш як 80 тисяч хворих на рак в Україні щорічно не можуть одержати знеболювальні ліки.

На думку Уільямсона, Європейський Союз і США зобов’язані стимулювати Україну до дотримання прав людини.

20 травня невідомі побили лідера гей-форуму Святослава Шеремета в Києві, а запланований гей-парад не відбувся.

У лютому міжнародну критику спровокувала інформація про побиття співробітниками пункту тимчасового перебування іноземців "Журавичі" (Волинська область) громадян Сомалі й Еритреї, які були затримані за нелегальне перебування в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування