Євродепутатів пустили до Тимошенко, а Кокс і Кваснєвський не просилися

Середа, 13 червня 2012, 15:21

Державна пенітенціарна служба дозволила представникам Європарламенту Ребеці Хармс і Вернеру Шульцу побачити Юлію Тимошенко за умови згоди останньої.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Пенітенціарна служба 6 червня отримала звернення Міністерства закордонних справ України щодо сприяння візиту співпрезидента Партії зелених Європарламенту Ребеки Хармс і депутата Європарламенту Вернера Шульца до Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" у Харкові для зустрічі з Тимошенко.

Після розгляду цього звернення європарламентарів поінформували про можливість здійснення такого візиту 13 червня "за умови погодження на зустріч самої Тимошенко".

Водночас, Пенітенціарна служба заявляє, що від екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента Європарламенту Пета Кокса не надходило прохань про зустріч із Тимошенко.

"Під час перебування в Україні екс-президента Республіки Польща Олександра Кваснєвського та президента Європарламенту Пета Кокса, офіційних заяв з проханням про зустріч з Ю. Тимошенко ні від них, ні від інших державних органів до ДПтС України не надходило", - заявляє ДПтС.

"За інформацією Міністерства закордонних справ України, в рамках Програми перебування в Україні представників Європарламенту така зустріч взагалі не планувалась", - додає служба виконання покарань.

Раніше повідомлялося, що 11 червня до України прибудуть спостерігачі від Європарламенту у "справах Тимошенко": екс-президент Європарламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

За словами Шульца, Коксу і Квасневському мав бути наданий вільний доступ до документів, які стосуються касаційного суду, інших справ, доступ до учасників процесу, прокурорів і адвокатів, "вільний доступ до всіх, з ким вони захочуть говорити".

"Це було гарантовано урядом", - говорив президент Європарламенту, додаючи, що після 11 червня спостерігачі повернуться до Брюсселя або Страсбурга.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування