Євроспостерігачів у справі Тимошенко пообіцяли допустити і до інших

Середа, 13 червня 2012, 19:39

Спостерігачі Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський стежитимуть за кількома кримінальними справами колишніх українських чиновників.

Про це у вівторок повідомив віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич на засіданні Комітету з питань парламентського співробітництва Україна-ЄС, який проходить 13-14 червня в рамках пленарного засідання Європейського парламенту у Страсбурзі.

Крім справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко вони також будуть спостерігати за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс-глави Міноборони Валерія Іващенка, а також за підготовкою до майбутніх парламентських виборів в Україні.

За його словами, на таке розширення погодилися раніше як прем'єр Микола Азаров, так і президент Віктор Янукович.

Президент висловив таку згоду 11 червня в Києві в ході зустрічі з європейськими спостерігачами, яка тривала 3 години.

"Янукович, як раніше і Азаров, погодилися на розширення мандата цього дуету. Було погоджено, що буде дана оцінка не тільки юридично-правовій ситуації (у справі Тимошенко), а й також у справах Луценко та Іващенка. Це, по-перше. По-друге, ці два пани будуть від ЄП також спостерігати за підготовкою виборів", - повідомив Протасевич.

За його словами, наступного тижня в понеділок у Брюсселі в Європейському парламенті відбудеться зустріч з Коксом і Кваснєвським, під час якого "ми отримаємо документи, пов'язані з процесом, а також обговоримо плани на майбутнє".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування