Євродепутати нагадали, що Євро Україні дали з політичних міркувань

Четвер, 14 червня 2012, 14:46

Європарламентарі від фракції зелених Ребека Хармс і Вернер Шульц стверджують, що рішення про проведення Євро-2012 в Україні від початку було політичним.

"Ми не змішуємо політику та спорт. Рішення провести Євро-2012 в Україні та Польщі від самого початку було політичним, метою якого було поліпшити демократію в Україні", - сказала Хармс журналістам після відвідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в лікарні у Харкові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Нині, на жаль, багатьом політикам незручно згадувати про мету Євро-2012, вони гов орять, що не змішують спорт і політику. Це не так. Не слід забувати під час футбольних матчів, якою була мета проведення чемпіонату, і що, окрім Євро-2012, існує політика в четвер", - наголосила вона.

Тимошенко зазначила, що їхню акцію на стадіоні "Металіст" під час матчу Голландія-Німеччина, коли було розгорнуто плакати з написами "Чесна гра у футболі та політиці" і "Свободу всім політичним в'язням", більшість присутніх сприйняла дуже дружньо.

"Ми розгорнули плакати, щоб використати можливість висловити свою думку про ситуацію в Україні, про порушення прав людини і демократичних стандартів. Щоб кожен громадянин знав, що у нього є така можливість, - висловити свою думку про те, що відбувається в країні", - заявила Хармс.

Євродепутати наголосили, що мають намір домагатися зустрічі з іншими політв'язнями і в Україні, і в інших країнах, зокрема в Єгипті. На їхню думку, обвинувачення стосовно Тимошенко у газовій справі є необґрунтованими.

"Я знайома зі справою Тимошенко, і як політик, який займається енергополітикою, можу підтвердити, що ті угоди, які було підписано в 2009 році, відповідають усім європейським стандартам. Це стандартні угоди, які Росія підписує з усіма країнами, з якими працює. Це були найкращі умови, які були можливі на той час", - сказала Хармс.

У свою чергу Шульц зазначив, що європейська сторона уважно вивчить інші обвинувачення на адресу Тимошенко.

"Стосовно подальших обвинувачень проти Тимошенко, з якими Ренат Кузьмін (перший заступник генпрокурора України - ІФ) їздить нині по Європі, то це розглядатиме європейська сторона. І найімовірніше ці обвинувачення буде спростовано", - зазначив він.

"Обвинувачення, які нині висувають Тимошенко, - абсурдні", - наголосив Шульц.

Слід відзначити, що німці були головними конкурентами України-Польщі в боротьбі за Євро, і до останнього намагалися забрати його собі, маючи відповідну інфраструктуру після чемпіонату світу 2006.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування