Президенти РФ і Франції: місце Тимошенко - не у в'язниці

Субота, 2 червня 2012, 00:37

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко засуджена за підписання газових контрактів з Російською Федерацією.

Таку позицію Росії у справі Тимошенко підтвердив президент РФ Володимир Путін у п'ятницю за підсумками переговорів з президентом Франції Франсуа Олландом, відповідаючи на питання журналіста про російську позицію щодо Тимошенко.

"Я не вважаю, що потрібно бойкотувати з політичних міркувань які б то не було спортивні змагання. Я категоричний противник змішувати в одну купу і спорт, і політику. Це суперечить ідеалам олімпізму", - заявив Путін.

"Що стосується пані Тимошенко, її засудження, то позиція Росії і моя - вона відома: пані Тимошенко засуджена за підписання газових контрактів з Російською Федерацією", - підкреслив він.

При цьому президент Росії сказав, що російські юристи перед підписанням цих контрактів ретельно аналізували і російське, і українське, і міжнародне законодавство.

"Ми ніколи не підписуємо контракти, які суперечать законам країни-контрагента", - заявив президент РФ.

Путін нагадав, що Росія публічно запропонувала в разі необхідності перевести Тимошенко в Росію для лікування.

У свою чергу президент Франції заявив, що питання по Тимошенко обговорювалося з Путіним.

"Ми прийшли до одного висновку - її місце не у в'язниці", - сказав Олланд.

Він підкреслив, що виступає проти бойкоту стосовно України чемпіонату Європи з футболу через ситуацію навколо Тимошенко.

"Франція виступає проти. Франція хоче виступити на єврочемпіонаті. Але я сказав своїм членам уряду, що не час відправлятися на Україна на чемпіонат", - заявив Олланд.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування