Янукович все ж чекає опозицію в своїй асамблеї після виборів

Середа, 20 червня 2012, 16:06

Президент Віктор Янукович очікує, що після виборів Верховної Ради до роботи Конституційної асамблеї приєднаються представники опозиції.

Про це він сказав на першому засіданні асамблеї в середу, передають "Українські новини".

"Переконаний у тому, що пройдуть вибори, і до нас приєднаються нові політичні сили, опозиція, що також візьме участь у формуванні Основного Закону нашої держави", - сказав президент.

Водночас Янукович у черговий раз зазначив, що при розробці змін у Конституцію необхідно уникати політизації.

"Я ще раз закликаю всі політичні сили відкинути надмірне політиканство, піднятися над вузькопартійними інтересами й не керуватися лише майбутніми парламентськими виборами, адже розвиток України має бути вищим пріоритетом для всіх політиків", - сказав він.

Президент подякував усім, хто погодився взяти участь у роботі Конституційної асамблеї, зокрема екс-президентам Леоніду Кравчуку (1991-1994), Леоніду Кучмі (1994-2005) і Віктору Ющенку (2005-2010). Усі вони прийшли на засідання.

Янукович сподівається, що мудрість членів асамблеї дозволить розробити якісні зміни в Основний Закон.

Раніше в середу представник "БЮТ-Батьківщини" Микола Томенко заявив, що представники парламентської опозиції не братимуть участь у роботі Конституційної асамблеї.

"Ми заявляємо, що не мали і не маємо наміру брати участь у так званій Конституційній асамблеї", - заявив він на ранковому засіданні Верховної Ради.

За словами Томенка, опозиція виступає за демократичну, європейську Конституцію і вважає, що змінювати її треба в інтересах України, "а не в інтересах влади Януковича".

Як відомо, Янукович 17 травня підписав указ "Про Конституційну асамблею", за яким це – допоміжний орган при президенті для підготовки змін до Конституції України.

Після громадського й експертного обговорення відповідного законопроекту, його доопрацювання, Асамблея має надати текст змін до Конституції президенту, який внесе його на розгляд Верховної Ради.

Конституційну асамблею утворено у складі 94 осіб. Головою її призначено першого президента України Леоніда Кравчука.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...