Опозиція обрала тактику затягування "мовного" питання - "регіонал"

Середа, 20 червня 2012, 20:04

Опозиція налаштована навмисно затягувати розгляд законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Про це заявив депутат від Партії регіонів Олег Надоша, коментуючи обговорення прийнятого у першому читанні "мовного" законопроекту у парламентському комітеті.

"Під час сьогоднішнього засідання комітету щодо мовного питання стала зрозумілою тактика опозиції - очевидно, що опозиціонери будуть свідомо затягувати розгляд "мовного" законопроекту. Адже вони внесли більше 2000 поправок", - зазначив він.

"Цим представники опозиції й сподіваються затягнути розгляд законопроекту. Більшість поправок не суттєві й не вносять додаткового юридичного наповнення до закону або змін до суті закону. І це дозволяє нам припустити, що йдеться про сплановану тактику опозиції щодо затягування розгляду вказаного законопроекту", - сказав депутат.

"Опозиція, не маючи більшості у парламенті, пропонує лише деструктивні методи роботи", - наголосив Надоша.

"Опозиціонерам потрібен гармидер, який вони зчиняють довкола "мовного" законопроекту. Хоча законопроект регіоналів є, по суті, "калькою" відповідних європейських норм. Закон визначає єдину державну мову - українську й відповідає Європейській хартії регіональних мов або мов національних меншин", - заявив депутат.

"Однозначно, відповідно до Регламенту, ми розглянемо всі поправки, незважаючи на їхню кількість. І я впевнений у тому, що ми приймемо "мовний" закон", - резюмував парламентарій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News