У Януковича обіцяють спитати українців про нову Конституцію

Четвер, 21 червня 2012, 08:23

Зміни до Конституції будуть вноситися у два етапи, а затверджуватися будуть на всенародному референдумі.

Про це заявила секретар Конституційної асамблеї Марина Ставнійчук в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Згідно з діючою Конституцією, при внесенні змін у розділ I (загальні принципи), III (вибори, референдум) і XIII (порядок внесення змін до Конституції) референдум обов'язковий", - заявила вона.

"Я чітко усвідомлюю, що є необхідність удосконалення й першого, і третього розділів, тож, мабуть, буде референдум по внесенню змін до Конституції", - додала Ставнійчук.

Вона також заявила, що "проведення референдуму не виключить парламент із конституційного процесу". "Це буде той референдум, що передбачений нинішнім порядком внесення змін до Конституції", - додала Ставнійчук. 

За її словами, робота над проектом візьме "один-два роки".

"Однак майте на увазі: не виключено, що ми будемо готувати не один цілісний проект змін до Конституції, а пакет проектів. Я очікую, що буде два етапи й два законопроекти", - сказала вона, додавши, що перший же законопроект може з'явитися вже восени цього року. 

"Президент визначив два пріоритети — конституційне врегулювання системи правосуддя й реформування місцевого самоврядування. Інше, імовірно, буде розглянуто в ході другого етапу", - сказала Ставнійчук. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування