Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" запросив у Росії на наступний рік менше газу, ніж за контрактом

Четвер, 21 червня 2012, 18:34

"Нафтогаз України" привіз до "Газпрому" заявку на імпорт газу наступного року.

Про це заявив голова "Газпрому" Олексій Міллер журналістам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на запитання, чи дійсно ця заявка передбачає закупівлю лише 27 мільярдів кубуметрів газу у 2013 році Міллер відповів ствердно.

Так Міллер прокоментував підсумки зустрічі зміністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком під час Петербурзького міжнародного економічного форуму.

Набагато нижчий обсяг закупівлі газу Україною, ніж передбачено чинним контрактом із "Газпромом", і навіть нижче зазобов'язання за take-or-pay, став каменем спотикання "Газпрому" та "Нафтогазу" вже цього року.

"Нафтогаз" минулого року такожзаявив про намір закупити 27 млрд куб. м газу з урахуванням контракту на 52 млрд куб. м газу і take-or-pay в обсязі 41,6 млрд кубометрів газу.

"Газпром" не погоджується на зниження обсягів закупівлі, вважаючи, що "Нафтогаз" надіслав заявку невчасно.

При цьому під час прес-конференції в середу заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв висловив думку, що Україна цього року закупить близько 40 млрд куб. м газу, особливо з урахуванням того, що "Газпром" видав "Нафтогазу" аванс за транзит розміром $2 млрд для закачування необхідних обсягів газу до ПСГ для забезпечення безперебійного транзиту газу до Європи.

Водночас пізніше Бойко заявив журналістам, що, згідно із затвердженим Кабміном балансом, у 2012 році "Нафтогаз" імпортує 27 млрд куб. м газу.

За його словами, в документі також передбачено імпорт природного газу компанії Ostchem Holding Limited (Кіпр) – 8 млрд куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування