Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС вимагає вибачень від поляків, які непристойно жартували про українок

Четвер, 21 червня 2012, 20:38

Міністерство закордонних справ вимагає публічних вибачень від польських журналістів, які некоректно висловлювалися про українок в ефірі радіо "Еска".

Про це йдеться у заяві МЗС.

У відомстві також висловили переконання, що польська сторона "вживе вичерпних заходів з метою адекватного реагування та недопущення подібних ситуацій у майбутньому".

"Ми не можемо закривати очі на появу у польському медіапросторі неприпустимих висловлювань, які ображають честь і гідність українців, різко дисонуючи із конструктивним духом двосторонньої взаємодії", - сказано у повідомленні.

"Саме такий інцидент відбувся у прямому ефірі польського радіо "Еска", коли ведучі дозволили собі вкрай принизливі висловлювання на адресу українців, що є неприйнятним для будь-якої цивілізованої людини та для демократичного суспільства, в якому не мало б бути місця публічним образам чи дискримінації за етнічною ознакою", - додали у МЗС.

На думку дипломатів, такі висловлювання "є особливо недоречними у той період, коли Україна та Польща успішно приймають фінальну частину ЄВРО-2012".

Як відомо, двоє польських журналістів Куба Воєвудський та Міхал Фігурський дозволили собі непристойні жарти про українок в ефірі радіостанції Eska Rock.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування