Янукович підписав закон, який скасовує пільги чорнобильців

П'ятниця, 22 червня 2012, 14:39

Президент Віктор Янукович підписав закон про гарантії держави щодо виконання судових рішень, проти якого протестували чорнобильці.

Про підписання відповідного закону №4901-VI та низки інших повідомляє сайт глави держави.

Як повідомлялося, 5 червня Верховна Рада 259 голосами ухвалила законопроект про гарантії виконання рішень судів, який передбачає скасування пільг для окремих категорій громадян.

При цьому віце-спікер Адам Мартинюк заявив, що проблемний другий розділ законопроекту не запрацює одразу.

"Щоб не було, як кажуть, зловживань і звинувачень, що проголосували і забрали пільги. Ми другого розділу не зачіпаємо", - сказав він.

"Прийняти в другому читанні і в цілому, як закон, лише редакцію першого розділу і другого розділу, що він ступає в дію з 1 січня 2013 року, і Кабміну розробити відповідні законодавчі акти до 2014 року. В такій редакції прошу голосувати", - оголосив Мартинюк перед голосуванням.

Розгляд цього законопроекту восени минулого року викликав хвилю протестів. Зокрема, "чорнобильці" та "афганці" намагалися штурмувати Верховну Раду.

6 червня цього року чорнобильці також прийшли пікетувати Верховну Раду через ухвалення законопроекту, який передбачає скасування пільг для окремих категорій громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...