Азаров звинуватив у мовному протистоянні попередників

Вівторок, 26 червня 2012, 00:35

Прем`єр-міністр Микола Азаров вважає, що ухвалення мовного закону є реакцією на утиск російської мови попередньою владою України.

Про це він сказав в інтерв`ю Володимиру Познеру в його програмі "Познер" на російському Першому каналі.

"Перш за все, ухвалення цього закону це реакція на те, що та влада, яка управляла Україною протягом попередніх п'яти років, займалася витісненням російської мови з усіх сфер спілкування. І займалася цією політикою досить активно", - зазначив він.

Азаров нагадав, що український уряд, на чолі з Юлією Тимошенко, свого часу прийняв "рішення, що забороняє дітям на перервах, та й вчителям теж, зрозуміло, розмовляти російською мовою".

"Якщо ми продекларували прагнення йти в Європу, треба брати від Європи найкраще. У Швейцарії чотири державні мови, у Фінляндії - дві", - уточнив він.

Відповідаючи на питання, чи є він прихильником того, щоб російська мова стала державною нарівні з українською, прем'єр заявив: "В даному випадку ми поки наполягаємо на прийнятті закону, який закріплює в тих регіонах, де російська мова є досить поширюваною, права людей вчитися, звертатися до держустанов, право людей спілкуватися рідною для них мовою".

"Ми вважаємо, що треба рухатися так, як дозволяє ситуація в країні", - підсумував Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування