У Запоріжжі заборонили проводити акцію на підтримку жертв катувань

Вівторок, 26 червня 2012, 16:44

26 червня запорізька влада заборонила громадським активістам провести мирну акцію протесту проти застосування тортур.

Про це повідомили у прес-службі "Центру інформації про права людини".

"В Запоріжжі міська влада спільно з міліцією "запобігла" проведенню перфоменсу", - сказано в повідомленні.

За словами організаторів, чиновники відмовилися реєструвати повідомлення про проведення акції та вказали, що заявку на проведення заходу потрібно було подавати за 10 днів.

"Коли ж активісти спробували провести пікет без заявки, на них чекало три авто з "Беркутом" та неприємна розмова з міліцейським керівництвом, які протягом години пояснювали організаторам, що звинувачення міліції в катуваннях - це наклеп", - повідомили у прес-службі.

"Такі дії з перешкоджання мирним зборам з боку міської влади - не рідкість. За її словами, в Запоріжжі існує практика відмови в реєстрації повідомлень про проведення акції. А захід без повідомлення - привід притягнути активістів до суду", - зазначила одна з організаторів акції Поліна Стародубець.

Подібні акції пройшли в Києві, Луганську, Харкові, Чернігові.

Їх організували активісти з Amnesty International в Україні, Української Гельсінської Спілки з прав людини, Харківської правозахисної групи, Фундації регіональних ініціатив та Центру інформації про права людини

Як відомо, застосування катувань є грубим порушенням прав людини і суворо засуджується міжнародним правом, зокрема, Загальною декларацією прав людини (ст. 5).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування