Беркутівці під судом побили протестувальника й журналістів

П'ятниця, 29 червня 2012, 17:22

Односельчанина чоловіка, якого за вбивство міліціонера посадили на 14 років, побили під судом співробітники "Беркуту".

Як розповів Gazeta.ua постраждалий Ігор Панченко, він разом з іншими прихильниками ВО "Свобода" прийшов до суду з вимогою відпустити засудженого Віталія Запорожця.

Односельчани Запорожця стали на його захист, оскільки правоохоронець часто поводився не належним чином, бив та знущався з людей у селі Семиполки.

Панченко каже, що ніякого спротиву Беркуту вони не чинили, а захищали Запорожця на законних підставах, оскільки вважають вирок суду не справедливим.

"Били "беркутівці", їх було багато, були машини. Затягнули і побили мене в машині. Ми просто стояли з банерами проти такого вироку. Ми їм нічого такого не робили, не ображали ні словами, нічим", - каже чоловік.

Після побиття Панченка та ще трьох прихильників "Свободи" відвезли у відділок, де тримали майже добу. Лише після цього доправили побитого чоловіка у лікарню.

"Побили мене добряче. Зняли побої, біля мене був мій адвокат. В мене є довідка, в понеділок піду у Генеральну прокуратуру і напишу заяву, щоб вони розібралися", - розповідає чоловік.

При цьому після побиття йому в лікарні навіть довелося платити за власне обстеження.

"Мені зламали ніс, забили обидві нирки, печінку, м'язи ніг, все обличчя побите. Знімали побої у міліції, потім відвезли у лікарню, робили знімки за мій кошт: знімки голови та носа, з різних боків нирки. Зараз вдома, прихожу до тями", - підсумував Панченко.

Водночас, як повідомляє ІА "Поряд з вами", під час конфлікту 27 червня біля суду в Броварах вдягнений у спецобладунки "боєць" із закритим обличчям зробив напад на журналіста Прес-центру Народного Руху України та газети "Час Руху" Віктора Крука.

Зі словами "камера, бл..." він вдарив журналіста по камері, від чого камера вимкнулася.

Також, зі слів постраждалих, цей "боєць" вдарив журналістку зареєстрованого видання "Братство" Інну Сайфуліну, яка знімала відповідні події. Інна в останню мить відвела камеру, тому отримала сильний удар по пальцях.

Журналісти мали на собі бейджі, тримали в руках камери і фотоапарати.

У середу в Броварському районному суді Віталія Запорожця засудили на 14 років ув'язнення. Він у вересні минулого року в селі Семиполки Броварського району вбив дільничого Миколу Симоненка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування