У міліції газу проти мітингувальників не помітили

Вівторок, 5 червня 2012, 12:47

Київська міліція заявляє, що не застосовувала сльозогінний газ проти мітингувальників під стінами Верховної Ради.

Про це йдеться у повідомленні ВЗГ ГУМВС у Києві.

"Відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в м. Києві спростовує таку інформацію та повідомляє, що під час забезпечення охорони громадського порядку біля ВР України жоден правоохоронець не застосовував проти мітингувальників спеціальних засобів", - сказано в повідомленні.

"Поширена інформація не відповідає дійсності і поширена з метою створення штучних сенсацій та свідомого введення в оману пересічних громадян", - додають у прес-службі київської міліції.

"Наразі в центральній частині міста в масових заходах бере участь близько дев’яти тисяч чоловік. Для забезпечення охорони громадського порядку залучено 2500 правоохоронців", - додається у повідомленні.

Як відомо, кореспондент "Укранської правди" бачив, як під час сутички під Верховною Радою з боку міліції була застосована речовина, яка утворила сіру хмару, після чого у людей почервоніли, набрякли та сльозились очі.

Якщо це не газ, то що? Всі фото Української правди

Людей відвели вбік і надавали допомогу.

Раніше під час акцій протесту журналісти вже бачили у Беркуту газові балончики. Однак тоді  начальник Головного штабу МВС України Анатолій Лазарєв заявив, що то міг бути дезодорант:

"Це може бути якийсь засіб особистої гігієни, може, це якісь інші пристрої розпилювання, які продаються в магазині парфумерії чи господарському магазині".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування