Європа пришле на суди Тимошенко двох екс-президентів

Середа, 6 червня 2012, 18:00

Екс-президенти Європарламенту Пет Кокс і Польщі Олександр Кваснєвський стежитимуть за судовими процесами екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

"Я задоволений, що Кокс і Кваснєвський прийняли мою пропозицію поїхати в Україну і моніторити судові процеси за участю пані Тимошенко від імені Європейського парламенту", - цитує прес-служба слова Шульца.

Президент Європарламенту зазначив, що обидва представники будуть мати високу міжнародну репутацію і заслужили повагу за прекрасні досягнення в зовнішній і внутрішній політиці.

Крім того, Кокс і Кваснєвський мають підтримку від усіх політичних сил Європейського парламенту.

"Я сподіваюся, що їх місія стане проривом, який допоможе Україні звернутися до проблем верховенства права та незалежності судової системи. Я сподіваюся, це сприятиме відновленню взаємної довіри у відносинах ЄС-України", - зазначив Шульц.

Він також сказав, що Кокс і Кваснєвський матимуть доступ до всіх документів справ, а також до адвокатів, прокурорів та інших чиновників.

Європарламент, в свою чергу, надаватиме юридичну та логістичну підтримку в їх роботі.

Передбачається, що вже в понеділок, 11 червня, представники Європарламенту зустрінуться в Києві з прем'єром Миколою Азаровим, а також проведуть зустрічі з сім'єю і адвокатами Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування