Лікар Макар розказала про жахіття, а мати обвинувачуваного захищає сина

Вівторок, 10 липня 2012, 13:30

Лікар швидкої, яка надавала першу медичний допомогу Оксані Макар, говорить, що такого жаху не бачила за 30 років роботи медиком.

Про це вона заявила в Центральному районному суді Миколаєва, де 10 липня розглядається справа Оксани Макар, пишуть Novosti-n.

"Такого жаху за всі свої 30 років роботи я не бачила", - сказала жінка.

Вона розповіла, що побачила на тілі Оксани безліч опіків, були синці на шиї, а тиск можна було визначити тільки по пульсу.

Лікар відчула з рота Оксани легкий запах алкоголю, тому замість морфіну в якості знеболюючого ввела дівчині анальгін.

Сама Оксана, за словами медика, була притомним аж до доставки її в лікарню, однак реакція у дівчини була дещо запізніла. А коли лікар запитала, що з нею відбулося, Оксана відповіла лише: "Потім".

Крім лікаря, суд допитав ще двох свідків — Ларису Погосян, матір обвинувачуваного Артема, і чоловіка, що знайшов Оксану на будівництві.

З показань Лариси Погосян стало відомо, що її син Артем пішов гуляти ввечері 9 березня із друзями. Один із цих друзів познайомив його із Краснощоком і Присяжнюком (прізвища нових друзів сина жінка дізналася вже пізніше).

О 20.00 Артем подзвонив їй і сказав, що відпочиває зі знайомими. Після цього він більше не дзвонив. Мати переживала й близько першої години ночі сама набрала сина, але той не брав слухавку. Додому Артем прийшов між 2 і 3 годинами ночі.

Вранці, коли Артем прокинувся, він був роздратованим, у нього боліло серце. Серце, як відзначає мати, у нього могло боліти 2-3 рази на тиждень. Жінка характеризує свого сина як спокійного хлопця.

Після того, як його відпустили з міліції на підписку про невиїзд, Артем пояснив матері, що був свідком убивства, розповів, що перебував у квартирі, де один із хлопців душив дівчину.

Також він сказав, що не міг піти із квартири, тому що той хлопець закрив двері на ключ і погрожував йому вбивством.

На запитання адвокатів, чи гарна пам'ять у її сина, Погосян відповіла ствердно. Однак відзначила, що Артем не особливо сміливий, і залякати його просто.  

Як відомо, 10 липня проходить чергове засідання в справі Оксани Макар. Судове засідання проходить у відкритому режимі.

10 березня в Миколаєві троє хлопців заманили у квартиру юну Оксану Макар, зґвалтували її, а потім, щоб присховати сліди злочину, придушили й спробували спалити живцем.

Дівчина вижила, але перебувала у вкрай важкому стані. 29 березня Макар померла.

11 березня підозрюваних затримали, але двох з них спочатку відпустили під підписку про невиїзд. Після акцій протесту жителів Миколаєва 13 березня всіх трьох співучасників цього злочину заарештували.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News