Українцям поки не світять дешеві перельоти

Вівторок, 10 липня 2012, 13:47

Ірландський лоукост Ryanair, прихід якого анонсував віце-прем'єра Борис Колесніков, поки в Україну не збирається.

Про це пише ТСН з посиланням на джерела з авіаційних кіл.

"Представники Ryanair вели переговори з рядом аеропортів Україні, їхньою головною умовою виходу на ринок було надання 100% знижки на всі збори. Але такого дисконту їм ніхто не зміг запропонувати ", - розповів обізнаний з ходом переговорів співрозмовник.

Поки для українських повітряних воріт головною статтею доходу є саме авіаційна діяльність. Вона займає близько 60% у загальній структурі доходів аеропорту, ще 20-30% займають хендлінгові послуги, близько 10-20% припадає на доходи від неавіаційної діяльності.

Для порівняння, в європейських аеропортах головну ставку роблять не на кількість обслуговуваних літаків, а на кількість пасажирів.

Крім того видання зазначає, що прихід інших лоу-костів в Україну залишається під питанням через нюанси, прописані законопроекті.

В проекті постанови чиновники дали своє визначення поняттю "лоу-кост". Виявляється, один з головних критеріїв для визначення дискаунтера, - це його флот, який має складатися як мінімум з 10 однотипних літаків не старше десяти років.

"А це проблема. На сьогоднішній день навіть найбільший лоу-костер  країни - "Візз Ейр Україна" (у флоті два літаки), не може похвалитися таким парком. Також під вищеописані параметри не потрапляють інші бюджетні авіаперевізники, які виконують польоти в Україну: Pegasus Airlines, flydubai, і Air Arabia (виконують рейси зі стиковками)", - говорить експерт, що консультує чиновників з Кабміну з транспортних питань.

До того ж, щоб отримати знижку на аеропортові збори, лоу-костер повинен відкрити свою дочірню компанію в Україні.

Поки на такий крок зважилася тільки угорська WizzAir. Але найголовніше -  відповідність даним параметрам ще не дає авіакомпанії гарантії отримання знижки.

"Для підтвердження свого статусу бюджетній авіакомпанії, крім того, що їй потрібно буде виконати ряд вимог, необхідно буде повідомити про це Державну авіаційну службу, яка на підставі наданої інформації визначить, чи дійсно даний перевізник є лоукостером", - говорить співробітник української авіакомпанії Сергій.

А цей державний орган, за його словами, може дуже довго розглядати надану документацію, підвищуючи, тим самим, інвестиційні ризики авіакомпанії. 

Як відомо, Колесніков обіцяв, що українські пасажири до літа 2012 року відчують цінові зміни на ринку авіаперевезень країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...