Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліціонер розтрощив камеру операторові за зйомку "привітання" Януковичу

Вівторок, 10 липня 2012, 16:55

В Одесі дільничний інспектор Приморського РУВС із двома помічниками перешкоджав журналістам у висвітленні флешмоба з нагоди дня народження президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами одного з учасників флешмоба, біля будинку облдержадміністрації люди співали пісні, їли київський торт, пили дитяче шампанське й заочно презентували Януковичу загальний подарунок – листівку з мишеням і величезну хутряну шапку.

Раптом до групи репортерів, що фіксували подію на відеокамери, підійшов старший лейтенант із двома "громадськими помічниками" у цивільному, які почали перешкоджати роботі репортерів.

Зокрема, одягнений по формі дільничний інспектор і його супутники стали вимагати від репортерів припинити відеозйомку акції городян і пред'явити журналістські документи. Хоча своє службове посвідчення офіцер міліції і його помічники пред'явити відмовилися, більше того, люди в цивільному лаялися й погрожували журналістам, що вели зйомку, заявив учасник флешмоба.

Один з репортерів, член НСЖУ Олександр Городілов пред'явив у розкритому вигляді журналістське посвідчення, однак міліціонер захотів його також сфотографувати. У цей же момент інспектор міліції різким рухом вибив з рук репортера відеокамеру й кинув її на тротуар, а його супутники пригрозили учасникам акції й журналістам тим, що примусово "доставлять у райвідділ" і вимагали припинити відеозйомку флешмоба.

Журналісти подзвонили в чергову частину міліції за номером "102", однак наряд правоохоронців упродовж години – до 18.00 – так і не прибув.

За словами учасника акції, дільничний пояснив, що випадково розбив відеореєстратор одного їх журналістів, оскільки "сонце напекло голову", і повернув репортерові Городілову його журналістське посвідчення.

Керівник Відділу зв'язків з громадськістю управління МВС в Одеській області Володимир Шаблієнко, коментуючи інцидент заявив:

"Зараз по даному випадкові проводиться службова перевірка. Як повідомив начальник облУВС Сергій Рєзніков, до винуватця події вживатимуть жорстких заходів дисциплінарного впливу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування