Опозиція заявляє, що "Регіони" платять по тисячі виборцям

Вівторок, 10 липня 2012, 22:48

Партія регіонів почала проводити підкуп виборців на Вінниччині.

Про це повідомила 10 липня під час прес-конференції керівник штабу об'єднаної опозиції "За Батьківщину" у Вінницькій області Людмила Щербаківська, яку цитує Gazeta.ua.

"Голови декількох сільрад влаштували "сітьовий маркетинг". Наприклад, дають людині тисячу гривень за голосування за провладного кандидата. Якщо той приводить з собою когось, отримує за нього ще 200 гривень. А новоприбулому видають тисячу. І так по ланцюжку", - розповіла вона.

"Такі випадки ми маємо фіксувати. Це прямий підкуп виборця. Тим більше, один із таких "підкуплених" готовий про все розказати. Але боїться за свою сім'ю. Просить захисту", - сказала Щербаківська.

Опозиція має вирішити, як оприлюднити інформацію, не нашкодивши людині.

"Завтра туди виїжджає наша мобільна група. На місці будемо розбиратись у ситуації і вирішувати, як діяти. Людина, яка хоче заявити про підкуп, не є членом будь-якої партії. Але вирішила розказати правду", - розповіла керівник штабу.

"До того ж, є інформація про відпрацювання цих грошей на виборах. Кажуть, усім проплаченим виборцям видаватимуть мобільний телефон. У кабінці кожен із них має сфотографувати відмітку в бюлетені. Потім виносить мобільник і віддає наступному виборцеві", - розповіла вона.

Маючи такі свідчення, кандидата в депутати можна буде притягнути до суду за підкуп виборців після реєстрації кандидатів на даному окрузі. Суд може позбавити права цього кандидата брати участь у виборах.

Оратівський район входить у виборчий округ №15. На ньому збираються балотуватися Григорій Калетнік від Партії регіонів, Василь Черній від Народної партії, Володимир Стретович від НУНС, Анна Філонова від Радикальної партії Олега Ляшка та Констянтин Якименко від об'єднаної опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування