У Криму з держрадіо зняли програму про мову

Понеділок, 16 липня 2012, 18:45

З радіоефіру Державної телерадіокомпанії "Крим" зняли україномовну програму "Два кольори" у якій розповідалося про акцію на захист української мови.

Про це повідомила автор програми, журналістка Алла Петрова, яку цитує "Радіо "Свобода".

За її словами, на знак протесту вона написала заяву на звільнення.

Петрова розповіла, що їй висунули формальні претензії: спершу про відсутність затвердженого сценарію програми, а потім про погану якість звуку з виступів на мітингу і в політичній заангажованості та "агресивності".

Журналістка сказала, що її заява про звільнення з ДТРК "Крим" стала "емоційною реакцією на цензуру і тиск", з яким вона зіштовхнулася на роботі останнім часом.

В.о. гендиректора ДТРК "Крим" Степан Гулеватий повідомив, що має намір "особисто розібратися в конфліктній ситуації" і тому заяву Петрової не підписав.

Як відомо, 7 липня в Сімферополі пройшла заборонена судом акція кримської громадськості, під час якої її учасники ухвалили і передали до Постійного представництва президента в Криму звернення, в якому закликали спікера українського парламенту Володимира Литвина не підписувати "мовний" закон, а президента Віктора Януковича - ветувати його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...