Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурорам дали час. Назбирати на Луценка матеріали?

Вівторок, 17 липня 2012, 13:08

Суд у справі екс-міністра Юрія Луценка перенесено на 20 липня 8:15 ранку.

Таке рішення ухвалила головуюча у справі суддя Ганна Медушевська.

Вона відхилила клопотання адвокатів Луценка про закриття справи та винесення виправдовувального висновку, зазначивши, що таке клопотання передчасне.

Перед цим прокури просили дати їм час для підготовки нових матеріалів справи. Суддя їхнє клопотання формально не розглядала, але суд перенесла.

Після завершення слухань прокурор Віктор Клименко заявив, що не погоджується з думкою захисту, що в справі відсутні докази вини Олега Павлєнова, Володимира Тарасенка і Луценка. 

"Перехід суду до стадії доповнень викликав паніку у захисту, про що свідчать розбіжності позицій самого Луценка і його адвокатів, а також їхні необґрунтовані клопотання", - сказав він.

Водночас Клименко не зміг сказати, чи будуть викликатися у справі нові свідки.

"Принаймні, на сьогодні я не маю наміру заявляти клопотання про допит нових свідків", - сказав він.

Тим часом адвокати Луценка не виключають допиту слідчого у справі про отруєння Ющенка Олексія Донського.

"Він працює у слідчій групі і навіть був деякий час її керівником, в ЗМІ фігурує видана ним довідка, з якої вбачається, що були підстави для проведення оперативно-розшукової справи", - сказав адвокат.

Крім того захист Луценка наполягатиме на залученні до матеріалів справи інструкції МВС, яка буде доказом невинуватості Луценка.

Також адвокат Олексій Баганець висловив здивування, чому досі не скасовані постанови апеляційного суду, згідно з якими відбувалося прослуховування за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

"Як можна звинувачувати Луценка, якщо постанови досі діють, і їх ніхто не скасував", - підсумував він. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...