Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція збирає підписи, щоб усунути та засудити Януковича

Вівторок, 17 липня 2012, 13:24

В Україні збирають підписи проти президента Віктора Януковича.

Так, у Київській області стартувала кампанія зі збору підписів під позовом проти Януковича та за усунення його з посади, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми розпочинаємо збір підписів і розпочинаємо повномасштабну кампанію з усунення нинішнього президента з його посади, дострокове припинення його повноважень", - заявив керівник Київської облорганізації "Батьківщини", керівник обласного виборчого штабу об’єднаної опозиції Костянтин Бондарєв на прес-конференції.

Перший заступник керівника Київського регіонального виборчого штабу об'єднаної опозиції "Батьківщина" Володимир Полочанінов повідомив, що з 17 липня стартує "наметова кампанія".

"Намети будуть у всіх районних центрах і всіх містах Київщини", - сказав він і додав, що загалом наметів буде 50, у них збиратимуть підписи під позовом до суду проти Януковича.

"Будь-яка людина, охоча ознайомитися з позовом або підписатися під відповідними документами, може підійти до цього намету, ознайомитися з документами, підписати заяву та приєднатися до справи як третя особа", - зазначив Полочанінов.

"Безумовно, буде тиск з боку влади... Ми до цього готові", - додав він.

А Бондарєв зазначив, що намети вже встановлюються біля будівель державних адміністрацій або міських рад.

Водночас, у Черкасах Микола Томенко заявив на мітингу про початок своєрідного народного референдуму про недовіру політичному режиму Януковича. Там теж розпочався збір підписів в акції "Україна проти Януковича", повідомляє прес-служба Томенка.

За словами віце-спікера, більшість громадян України не довіряє політичному режиму Януковича і чинному президенту, однак "очевидно, що провести референдум про недовіру президенту Віктору Януковичу буде надзвичайно складно, а точніше неможливо".

"Тому ідея теперішньої акції дуже проста: це – не лише позов, який подає Арсеній Яценюк до Януковича, під цим позовом відбувається збір підписів. І ми переконані, що більше половини громадян України, які є виборцями, підпишуть даний документ", - сказав Томенко.

"І таким чином в Україні відбудеться народний референдум про недовіру Віктору Януковичу", - додав він.

Томенко сподівається, що "за результатами парламентської виборчої кампанії такі акції, які засвідчать про недовіру до влади, створять передумови можливих президентських дострокових виборів".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування