У посольстві Італії заспокоюють українців, у яких проблеми з візами: "Всі будуть прийняті"

Середа, 18 липня 2012, 18:02

У посольстві Італії запевняють, що в українців, які зіткнулися з проблемами візового центру, будуть вчасно прийняті документи для отримання туристичних віз.

Про це у коментарі "Українській правді" заявив голова торговельно-економічного відділу посольства Італії, прес-аташе Андреа Доменіконі.

За його словами, візовий центр не анульовує, а переносить дати подачі заявок для отримання туристичних віз.

"Через те, що в останні дні кількість заявок на туристичні візи досягла піку, візовий центр перепрограмував свій графік в залежності від дати виїзду українських громадян. Наприклад, надходило багато заявок від тих, хто буде виїжджати у вересні, жовтні. Тому ми їх записуємо на більш пізні дати", - сказав Доменіконі.

"З тими ж людьми, які повинні виїжджати найближчим часом, зв'язуються співробітники центру та перезаписують. Їхні дати подачі не були анульовані, а тільки перепрограмовані в залежності від дати виїзду. Ми продовжуємо зв'язуватися з тими людьми, які повинні виїжджати незабаром і планувати їх дату подачі документів в залежності від дати поїздки", - додав він.

Прес-аташе посольства запевнив, що "у будь-якому випадку, всі будуть прийняті".

"З усіма людьми, яким були анульовані і перепрограмовані дати подання, ми будемо зв'язуватися. З тими, у кого поїздки заплановані на кінець липня, ми вже зв'язуємося. Ті, хто виїжджають в серпні, будуть призначені співбесіди відповідно з датами виїзду", - зазначив він.

Доменіконі порадив усім, кому були призначені, а потім анульовані співбесіди "і тепер вони бояться втратити свої гроші", написати до візового відділу посольства за адресою: sezionevisti.kiev@esteri.it.

"Потрібно вказати свій контактний телефон, їм передзвонять і скажуть нову дату подачі документів", - запевнив він.

Як відомо, у вівторок стало відомо, що Італія тимчасово призупинила видачу туристичних віз для українців, а для отримання бізнес-візи записатися можна буде з наступного тижня.

При цьому візовий центр скасував призначені ним раніше інтерв’ю тим людям, які планували подати документи у липні.

Людей несвоєчасно попереджають про скасування зустрічей. Як правило, на цей момент подорожуючі вже мають на руках викуплені квитки і броні готелей.

У середу у посольстві заявили, що "працюють над тим, щоб уникнути несвоєчасного обслуговування українських заявників".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування