Прокурор запевняє, що останні справи проти ЗМІ - не політика

Четвер, 19 липня 2012, 17:56

Прокурор Києва Анатолій Мельник категорично спростовує можливість політичного підґрунтя в порушенні останніх кримінальних справ проти ЗМІ.

Про це він заявив у четвер в Києві, коментуючи справу про втручання в особисте життя народного депутата Володимира Ландіка (Партія регіонів) виданням LB.ua.

"Усілякі пересуди не мають ніякого, а особливо політичного підґрунтя", - сказав Мельник.

Він наголосив, що факт порушення кримінальної справи "ні в якому разі не можна розцінювати як втручання в роботу ЗМІ".

За словами прокурора Києва, слідчі дії стосовно посадовців LB.ua ще не проводили.

"Сайт як працював, так і працюватиме", - запевнив прокурор.

Він назвав цю справу "звичайною кримінальною справою" і пояснив, що спочатку прокуратура проводила перевірку за заявою Ландіка від 21 червня. Вранці 5 липня, за словами прокурора, надійшла від Ландіка заява, що він просить припинити цю перевірку і відмовляється від претензій.

"Після обіду цього ж дня надходить від нього заява, в якій він просить продовжити проведення перевірки", - сказав Мельник, уточнивши, що ця заява адресується прокурору Печерського району та Генпрокуратурі.

Відповідаючи на запитання, чи допитуватимуть у рамках розслідування справи працівників LB.ua, прокурор сказав: "Допитуватимуть усіх осіб, які причетні до цього".

"Прокуратура не є і не буде інструментом для політичних дискусій", - запевнив Мельник.

Коментуючи кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків на суму понад 3 мільйонів гривень посадовими особами телеканалу "ТВі", він заявив, що не можна трактувати її як втручання в роботу ЗМІ.

"Я вважаю, що на сьогоднішній день говорити про те, що це є втручанням або перешкоджанням роботи ЗМІ передчасно. І взагалі немає необхідності говорити про це, оскільки мова йде про фінансово-господарську діяльність зазначеного підприємства, керівником якого є Микола Княжицький", - сказав Мельник.

Прокурор міста розповів, що "податкова проводила перевірки, і в ході такої перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства був встановлений факт ухилення від сплати податків на суму понад 3 мільйонів гривень".

Відповідаючи на питання про те, чи буде прокуратура розглядати заяву, яка надійшла від адвокатів Княжицький, про необхідність перевірки законності порушення кримінальної справи податкової - Мельник сказав: "Ми обов'язково розглянемо цю заяву".

Разом з тим, він нагадав про право оскарження постанови про порушення справи не тільки щодо конкретної особи, а й фактів кримінальної справи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування