Україна і ЄС парафували угоду про торгівлю

Четвер, 19 липня 2012, 20:06

Представниками України і Європейської комісії у четвер було парафовано текст угоди про зону вільної торгівлі.

Про це повідомив міністр економічного розвитку та торгівлі Петро Порошенко у Брюсселі, передає УНІАН.

Він уточнив, що еталонну англійську версію тексту угоди між Україною і ЄС, яка є невід'ємною частиною угоди про асоціацію, було парафовано у районі 19.00 за київським часом.

"Еталонну англійську версію сьогодні було парафовано. Далі йтиме технічна робота з перекладу її українською мовою й мовами країн Євросоюзу", - сказав Порошенко.

Він висловив надію, що український варіант угоди буде готовий найближчим часом і переданий на ознайомлення до Верховної Ради та уряд.

"Думаю, що найближчим часом ми зможемо передати текст угоди для ознайомлення зацікавленим сторонам. Поки це буде парламент і уряд. А вже починаючи з вересня ми зробимо все, щоб ця угода стала публічною", - сказав міністр.

Він також висловив задоволення, що в результаті спільної роботи з європейською стороною документ вдалося парафувати раніше очікуваних термінів.

"Я вітаю успіх нашої команди, тому що на початку планувалося, що цей технічний процес йтиме довго й завершиться до кінця року. Потім передбачалося, що процес завершиться у вересні-жовтні після відпустки (європейських чиновників). І лише наша чітка організована робота, зокрема нашого міністерства, МЗС і місії в Брюсселі, дозволила прискорити результат", - сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що на даний момент парафовано повний текст угоди про асоціацію, включаючи угоду про зону вільної торгівлі.

Як відомо, Україна і ЄС ведуть переговори про створення зони вільної торгівлі з 2008 року.

Зона вільної торгівлі повинна стати складовою частиною Угоди про асоціацію, переговори щодо якої сторони почали в 2007 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування