У МЗС хваляться гостями, але не зізнаються, якими

Понеділок, 2 липня 2012, 00:21

Безпрецедентна кількість гостей на фіналі Євро-2012 свідчить про безперспективність політизації спорту.

Про це заявили в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в міністерстві закордонних справ у неділю ввечері.

Там повідомили, що під час матчу між збірними Італії та Іспанії на трибунах НСК "Олімпійський" разом з десятками тисяч іноземних вболівальників були присутні п'ять королівських осіб, п'ять президентів, два спікера парламентів, чотири глави і ряд членів іноземних урядів.

Як зазначили в МЗС, безпрецедентно велика кількість гостей в Україні під час проведення чемпіонату яскраво продемонструвала, що в сучасній Європі ідеї політизації спорту не знаходять підтримки у людей.

"Євро-2012 показав світу Україну як істинно європейську, гостинну і толерантну країну з багатою самобутньою історією та культурою", - відзначили в МЗС.

"Україна дякує кожному з сотень тисяч футбольних уболівальників, які протягом останніх тижнів разом з українцями створювали неповторну атмосферу дружби і футбольного свята", - сказали в міністерстві.

У той же час, в повідомленні не уточнюється, хто саме з глав держав та інших відомих персон був присутній на фіналі чемпіонату. Також VIP-персон майже не показували під час телетрансляції.

Раніше агентство повідомляло, що в президентській ложі разом з президентом Віктором Януковичем будуть присутні наслідний принц Іспанії Феліпе Хуан Пабло Альфонсо, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой Брей і його італійський колега Маріо Монті, президент Польщі Броніслав Коморовський, президент УЄФА Мішель Платіні, президент ФІФА Йозеф Блаттер, голова Міжнародного олімпійського комітету Жак Роге, йорданський принц Алі Аль Хуссейн, який є віце-президентом ФІФА, президент Федерації футболу України Ігор Суркіс.

Також на матчі збиралися бути присутні міністр освіти, культури та спорту Іспанії Хосе Ігнасіо Верт, спорту і туризму Італії П'єро Гнуді.

Крім того, на матчі очікували прем'єра України Миколу Азарова, голову Верховної Ради Володимира Литвина, голову адміністрації президента Сергія Льовочкіна, главу адміністрації президента Росії Сергія Іванова.

В інших ложах повинні були розташуватися прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, колишній президент Європарламенту Єжи Бузек, міністр внутрішніх справ Польщі Яцек Ціхоцький, глава Сенату Польщі Богдан Борусевич, колишні президенти Польщі Лех Валенса і Олександр Квасьневський, радник Генерального секретаря ООН зі спорту на благо розвитку та миру Вільфрід Лемке.

Було передбачено присутність на фіналі екс-президентів України Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка, президента Таджикистану Емомалі Рахмона, президента Молдови Ніколає Тимофті, президента Вірменії Сержа Саргсяна, президента Грузії Михаїла Саакашвілі, президента Білорусі Олександра Лукашенка, прем'єр-міністра Литви Андріуса Кубіліуса, прем'єра Молдови Володимира Філата, голови парламенту Молдови Маріана Лупу, голови Державної Думи РФ Сергія Наришкіна.

У списку ВІП-гостей значилися також президент "Шахтаря" Рінат Ахметов, президент "Динамо" Ігор Суркіс, президент "Металіста" Олександр Ярославський, президент "Челсі" Роман Абрамович, співвласник лондонського клубу "Арсенал" Алішер Усманов, індійський бізнесмен Лакшмі Міттал.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...