"Тріолан" відмовився повернути ТВі у свою мережу

Вівторок, 24 липня 2012, 11:48

Телеканал ТВі найближчим часом не буде відновлений у мережі кабельного оператора "Тріолан".

Про це заявив директор оператора Вадим Сидоренко, повідомляє "Комерсант-Україна".

За його словами, місце ТВі займе канал Нацбанку БТБ — він включений у список каналів універсальної програмної послуги. 

Сидоренко пояснив, що 11 липня Нацрада з телебачення й радіомовлення зобов'язав усіх кабельних операторів увести у свої соціальні пакети всі канали, що отримали ліцензію на цифрове ефірне мовлення — це 32 канали, у тому числі БТБ (раніше в соцпакет входило 16-19 каналів).

"Тепер якщо ми замінимо цей канал ТВі, у Нацради виникне закономірне питання — чому ми забрали з мережі обов'язковий канал, якщо він уже там був",- сказал директор "Триолана".

За його словами, повернути ТВі можна тільки домовившись із якимось іншим каналом.

"Природно, ніхто не захоче добровільно йти з мережі",— додав він. 

Поспілкуватися зі членами Нацради виданню не вдалося, але раніше його голова Володимир Манжосов пояснював, що за реалізацію цього рішення відомство відповідальності не несе.

"Ми прийняли рішення. А якщо оператори хочуть заробити, вони можуть інвестувати в технічне переоснащення мереж — зробити її цифровою, наприклад",- говорив він.

Як відомо, 20 липня кабельна мережа "Тріолан" вимкнула канал ТВі в 11 містах – Києві, Луганську, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Донецьку, Полтаві, Сімферополі, Сумах, Харкові, Чугуєві.

Коли ТВі звернувся до диспетчерів, із проханням пояснити ситуацію та повідомити причини відключення, то отримав відповідь: "Цього каналу більше не буде!".

Як відомо, 12 липня податківці на телеканалі вилучили документи, що стосуються фінансово-господарчої діяльності підприємства.

Податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти гендиретора ТВі Княжицького за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків на суму 3,025 мільйона гривень.

Княжицький назвав такі дії тиском Податкової міліції на ТВі.

Однак прокурор Києва Анатолій Мельник заявив, що вважає безпідставними обвинувачення гендиретора каналу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування