Партійці Тимошенко: європейці ходили до неї не замість родичів

Вівторок, 24 липня 2012, 19:20

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко незаконно позбавляють права на короткострокові зустрічі.

Про це заявили в прес-службі партії "Батьківщина", коментуючи інформацію пенітенціарної служби щодо того, що ув’язнена вичерпала річний ліміт зустрічей.

"Вчергове вимушені констатувати, що Державна пенітенціарна служба перекручує факти та розповсюджує неправду щодо Тимошенко, яка за замовленням режиму Януковича незаконно позбавлена волі", - йдеться в повідомленні.

У партії запевнили, що останнє короткострокове побачення, передбачене 110-ою статтею Кримінально-виконавчого кодексу, відбулося 1 червня 2012 року.

"Тоді лідер опозиції зустрілася з першим заступником глави партії "Батьківщина" Олександром Турчиновим. Після цієї дати жодна заява Тимошенко на короткострокові побачення не була задоволена", - уточнили партійці Тимошенко.

"Те, що режим Януковича був вимушений почати допускати до лідера опозиції європейських політиків, ще не означає, що ці політики відвідували лідера опозиції замість короткострокових побачень із рідними", - заявили в "Батьківщині".

Як відомо, у вівторок вдень пенітенціарна служба відмовила Тимошенко у зустрічі з Турчиновим та главою представництва Євросоюзу Жозе Мануелем Пінту Тейшерою.

В свою чергу Державна пенітенціарна служба інформує, що Тимошенко написала заяву на ім’я адміністрації Качанівської виправної колонії (№ 54) з вимогою дозволити їй побачення з Турчиновим та Тейшерою.

"На вимогу засудженої, у порядку виключення, дозвіл на проведення такої зустрічі, надано. Про прийняте рішення засуджену Тимошенко повідомлено", - заявили в прес-службі.

У відомстві також нагадали, що "лікарі рекомендували пацієнтці обмежити кількість відвідувань на час перебування у стаціонарному закладі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування