"Свободівці" планують зустріти Кирила. Попри заборону підуть до АП

Середа, 25 липня 2012, 20:32

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" має намір проводити в четвер акцію проти приїзду до Києва глави Російської православної церкви патріарха Кирила.

Про це повідомив керівник Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Будемо проводити о 10.00 біля адміністрації президента", - сказав він.

За словами Іллєнка, увечері в середу "Свобода" також подала заявку в Київську міськдержадміністрацію на проведення акції біля Києво-Печерської Лаври.

У той же час, як заявляє представник об'єднання, якщо суд не заборонить проведення такої акції біля Лаври, то члени "Свободи" зберуться саме там.

Іллєнко зазначив, що станом на 19:15 Київський окружний адміністративний суд ще не прийняв рішення по заявці на проведення акції.

Засідання суду повинно було початися о 18.00. КМДА звернулася до суду з позовом про "обмеження права громадян на мирні збори під час приїзду в Україну глави РПЦ".

Пізніше прес-служба "Свободи" повідомила, що близько 21:00 Київський окружний адміністративний суд заборонив проведення 26–27 липня 2012 року акції протесту проти візиту Кирила.

"Суд у своєму рішенні послався на нормативні акти 70-х років неіснуючої нині держави УССР. Аргументував тим, що заявку на дозвіл проведення акції потрібно подавати не менш ніж за 10 днів. Таке рішення є брутальним порушенням Конституції та відповідного роз’яснення Конституційного Суду", - зазначили в партії.

"Свобода" заявляє, що все одно вийде на акцію о 10 ранку до адміністрації президента.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування