Азаров упевнений, що недруги з Європи років через десять відійдуть

Середа, 25 липня 2012, 22:45

Певний ряд політиків в Європі буде протидіяти приєднанню України до Європейського Союзу.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в інтерв'ю російській газеті "Завтра".

"Ми не є ідеалістами і не вважаємо, що нас хтось дуже чекає у Європейському Союзі. Більш того, дуже хоче, щоб Україна приєдналася до Європейського Союзу. Навпаки: цілий ряд урядів ЄС вважає неприйнятним наш вступ в цей союз", - зазначив він.

"Коли ми працювали над проблемою політичної асоціації, то навіть саме по собі слово "приєднання" України до Європейського союзу викликало відторгнення. В кінцевій угоді цієї фрази не було. З усією очевидністю ми розуміємо, що певний ряд політиків в Європі буде протидіяти приєднанню України до ЄС", - уточнив прем'єр.

Азаров запевняє, що "ми не ставимо перед собою таку мету як ціль миттєву".

"Ми розуміємо, що нам потрібно пройти досить довгий шлях розвитку. Необхідне підвищення наших соціальних стандартів, правових стандартів. Я переконаний, що ті завдання, які ми повинні виконати всередині країни, виконаємо", - заявив він.

"І те, що зараз деякі європейські політики займають таку позицію, зовсім не означає, що подібну позицію вони займатимуть і через 10 років. І чи будуть вони взагалі присутніми у політиці на той момент? Тому ми дуже спокійно ставимося до питання про європейську перспективу Україна", - додав Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування