Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніченко образився на комісара ОБСЄ через критику "мовного" закону

Четвер, 26 липня 2012, 16:22

Прийнятий Верховною Радою 3 липня закон "Про засади державної мовної політики" розділяє українське суспільство.

Про це заявляє Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллебек, передає "Інтерфакс-Україна".

"У чому моя стурбованість? З моєї точки зору, це закон, який роз'єднує суспільство. А мовний закон якраз повинен бути спрямований на те, щоб об'єднувати суспільство", - заявив він.

Представник ОБСЄ також нагадав, що в ході своїх попередніх візитів до України він завжди підкреслював право російськомовного населення, а також інших національних меншин використовувати свої мови, отримувати освіту рідною мовою.

"Але важливо, коли такий закон включає в себе і фінансування, яке б підтримувало розвиток цих мов, і їх активне використання. Без такого фінансування - а його в законі немає - це лише політична декларація", - підкреслив він.

У той же час, автор мовного законопроекту Вадим Колесніченко заявив, що негативна позиція Верховного комісара ОБСЄ з "мовного" закону демонструє зацікавленість європейських політиків у дестабілізації ситуації в Україні.

За словами депутата, йому незрозуміло, чому Воллебек бере на себе сміливість коментувати законопроект.

На думку Колесніченка, єдиним експертним органом в цьому питанні, який визнається законодавством України, може бути Венеціанська комісія Ради Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування