Богатирьова вважає, що Тимошенко успішно вилікували

П'ятниця, 27 липня 2012, 17:51

Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова вважає, що процес реабілітації екс-прем'єра Юлії Тимошенко успішно завершено.

Про це вона заявила в п'ятницю, повідомляють Ukranews.

"На сьогодні міжнародна комісія, до складу якої входять німецькі й українські лікарі, на підставі всіх наявних даних про стан здоров'я пацієнтки Тимошенко, на підставі тієї кількості процедур, які пройшла хвора, заявляє про успішне завершення процесу реабілітації", - підкреслила вона.

За її словами, Тимошенко веде активний спосіб життя, проводить безліч зустрічей.

"А це свідчить про динаміку поліпшення здоров'я пацієнтки і про те, що її реабілітація досягла позитивного результату", - заявила Богатирьова.

При цьому вона вважає, що за всіма стандартами лікування такої хвороби, як у екс-прем'єра, підстав для її довготривалого перебування на стаціонарному лікуванні немає.

"Тому, коли українські медики провели всі процедури, рекомендовані німецькими лікарями, постало питання, які рекомендації далі потрібно давати пацієнтці. Зараз з невідомих причин німецькі лікарі клініки "Шаріте" скасували відвідування свого представника Тимошенко", - додала глава МОЗ.

Вона зазначила, що вже 16 днів німецькі медики не приїжджають в Україну і не оглядають Тимошенко, а спілкуються з нею тільки по телефону.

"Саме тому прийняти план подальшої реабілітації Тимошенко разом з німецькими лікарями не вдається", - підкреслила Богатирьова.

Як відомо, на 31 липня призначено засідання суду у справі Тимошенко і ЄЕСУ. За даними ЗМІ, воно відбудеться за особистої участі екс-прем'єра.

При цьому партія "Батьківщина" закликала владу припинити розмови про присутність Тимошенко на суді, оскільки вона ще хвора.

А захисник Сергій Власенко розповів про дві версії: засідання може пройти за участю Тимошенко в режимі відеоконференції або в лікарні "Укрзалізниці".

В свою чергу захисник Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко повідомив, що висипання на тілі екс-прем’єра пройшли.

"Начебто, так. Але проблема в іншому, вони ж не знають, у чому причина. Алергія пройшла тому, що вони відмовилися від лікування взагалі. Вони досі не знають, що було причиною і що стало основою цієї алергії. У цьому ж проблема", - цитує Власенка УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування