Все майно міськради Ужгорода заарештовано за позовом компанії

П'ятниця, 27 липня 2012, 19:41

Державна виконавча служба Головного управління юстиції в Закарпатській області заарештувала майно Ужгородської міськради.

Про це розповів мер Ужгорода Віктор Погорєлов на позачерговому засіданні виконавчого комітету міськради, звинувативши управління Державної виконавчої служби в перешкоджання роботі міськради напередодні виборів Верховної Ради.

"Дії Виконавчої служби щодо необґрунтованого накладення арешту на майно міської територіальної громади є неадекватними і здійснені, на моє переконання, навмисне, щоб перешкодити діяльності міської влади, щоб інфраструктура міста напередодні виборів не працювала в звичайному режимі", - вважає мер.

За його словами, в даний момент міськрада не може здійснювати ніяких дій з майном.

У свою чергу секретар міськради Віктор Щадей повідомив, що арешт мали накласти на майно вартістю 425 тисяч гривень.

"Арешт наклали на все майно територіальної громади, а це і садки, і школи... Фактично заблоковано роботу комунальних підприємств, припинена виплата зарплат. Це дискредитація міської влади. Арешт мали накласти на суму 425 тисяч гривень. Але Виконавча служба наклала арешт на все майно, а це - на суму більше мільярда гривень", - розповів він.

За словами Щадея, приватна фірма виграла в судовому процесі у міської влади, у зв'язку з чим остання повинна була виплатити фірмі 425 тисяч гривень.

А оскільки міська влада не виконала рішення суду, Виконавча служба наклала арешт на її майно.

Начальник управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Закарпатській області Наталія Панова повідомила, що 18 травня 2012 року було винесено постанову про арешт у межах суми стягнення, а 27 червня Господарський суд Закарпатської області підтвердив законність цієї постанови.

Як відомо, у середу у Полтаві силовики провели обшуки у кількох депутатів міськради та у комунальних підприємствах.

Ukranews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування