"Регіони" впевнені, що Литвин залишиться і все підпише

П'ятниця, 27 липня 2012, 20:01

Верховна Рада не прийме відставку спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

Про це заявив заступник глави фракції Партії регіонів Володимир Рибак в інтерв'ю ВВС.

Він уточнив, що "якщо 30 липня, на момент позачергової сесії, заява Литвина буде у секретаріаті, то ми зобов'язані її розглянути".

"Але я думаю, що Володимир Михайлович має лишитися на посаді і працювати на благо держави. І я не думаю, що Верховна Рада дасть "добро" на його звільнення. А якщо за відставку депутати не проголосують, він працюватиме", - уточнив "регіонал".

Коментуючи можливість повторного розгляду "мовного" закону у другому читанні, відповідно до регламентних процедур, для того, щоб це стало передумовою відкликання заяви Литвина про відставку, Рибак заявив: "Є й інші шляхи. Можливо, ми їх розглянемо".

"Можливо, будуть якісь доручення президента, доповнення до закону. Бо ж працюють експерти, у тому числі і європейські", - додав він.

При цьому "регіонал" запевнив, що "ухвалений закон не переглядатиметься".

"Я думаю, він буде підписаний Володимиром Михайловичем, можливо, із якимись застереженнями, і потім президентом", - заявив він.

Рибак додав, що "зараз готується нова Конституція, Конституційна асамблея працює, і можливо, у майбутньому доведеться на референдумі визначатися стосовно російської мови як другої державної".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування