На літургію до Кирила прийшли кілька тисяч чоловік

Субота, 28 липня 2012, 13:46

Літургія на площі Києво-Печерської лаври зібрала в суботу, в день святого князя Володимира і День Хрещення Русі, кілька тисяч віруючих.

Богослужіння очолили патріарх Московський і всієї Русі Кирило і предстоятель Української православної церкви митрополит Володимир, передає Інтерфакс-Україна.

Як сказав у своїй проповіді патріарх Кирило, святий князь з язичника став християнином, "він змінив життя всього народу свого, саме через нього увійшла в це язичницьке плем'я Божа істина".

За його словами, народ до сих пір зберігає "це мірило істини", незважаючи на те, що "сьогодні входять в світ різні спокуси, нам кажуть, що Євангеліє помилкове, що існують інші розповіді про Христа, інші справжні Церкви, а не Церква, яка йде від святих апостолів".

Патріарх нагадав, що в ці дні проходять урочистості з нагоди 20-річчя предстоятельського служіння митрополита Володимира на Київській кафедрі, обраного на Харківському Соборі.

Він вказав на те, що той собор вберіг Українську православну церкву від розколу, зберіг її в спілкуванні зі вселенським православ'ям.

Кирило вручив митрополиту Володимиру на знак "патріаршої любові, братньої поваги і вдячності", з уваги до старанної місіонерської праці, у зв'язку з 50-річчям служіння в священному сані та 20-річчям предстоятельського служіння орден святителя Інокентія, митрополита Московського і Коломенського (I ступеня).

Відео Skrypin Production, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування