Із села Мартинюка активістів проганяли з вилами й сапками

Неділя, 29 липня 2012, 16:12

У рідному селі першого віце-спікера Адама Мартинюка активістів громадської організації "Відсіч" проганяли з вилами та сапками.

Як розповіла Gazeta.ua активістка Ольга Сало, в межах кампанії "Помста за розкол країни" вони навідалися у село Мартинюка Ветли Волинської області, оскільки депутат проголосував "за" під час розгляду "мовного" закону.

"Ми здійснили туди дві поїздки. Під час першої ми роздавали людям листівки, клеїли афіші. Люди не надто сприймали нас. Мартинюка люблять у рідному селі. Бо там він проклав дорогу, провів газ, збудував поліклініку. Але чим далі від його села, тим більше нелюбов до нього", - сказала вона.

"Проте акція проходила нормально, до поки не з'явився сільський голова. Вона почала кричати, підбурювати людей прогнати нас. Ті з вилами та сапками почали збиратися навколо нас. Таким чином змусили нас покинути село", - розповіла активістка.

За словами Сало, другого разу активісти туди поїхали вже із представниками засобів масової інформації. Та і цього разу акція зірвалася. Люди одразу накинулися на них.

"Це було щось жахливе. Найбільше здивував серед натовпу, який нас оточив, міліціонер. Він відмовлявся представитися і визнати, що є правоохоронцем. Хтось з місцевих накинувся на оператора і побив йому камеру. Священик найбільше підбурював народ. Але потім з жалю чи ще чогось шепнув нам не дискутувати з людьми, а чим швидше тікати. Бо мали приїхати якісь люди, які б раз і назавжди провчили б нас", - сказала активістка.

"Коли ми сіли в машину, один чоловік накинувся на машину. Бив по ній. Намагався вирвати древку. Але ми відступати не збираємося. Плануємо навідатися туди втретє", - зазначила Сало.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування