Два міліціонери вбили жінку в колишній квартирі Повалій

Неділя, 29 липня 2012, 19:21

Два міліціонери разом з чоловіком, раніше судимим за шахрайство, вбили 62-річну киянку з метою заволодіти її квартирою.

Як пише газета "Сегодня", вони вивезли киянку в Білу Церкву і задушили її в колишній квартирі співачки Таїсії Повалій.

Жінка жила сама у великій квартирі майже в самому центрі Києва. Вона зникла місяць тому, і родичі заявили про зникнення. Через якийсь час оперативники вийшли на своїх колег.

"Це була організована група, якою керував слідчий одного з райуправлінь столиці. Убивали через квартири, підшукуючи громадян, які зловживають спиртними напоями, наркотичними засобами, у яких не було близьких родичів. В подальшому, шляхом підробки документів на квартири, вони намагалися заволодіти зазначеними квартирами", - розповів виданню слідчий прокуратури Києва з особливо важливих справ Геннадій Рибка.

Незважаючи на те, що доведено лише один факт вбивства, правоохоронці впевнені, що насправді злочинів було більше. "Вони підозрюються в аналогічних злочинах. Зараз це перевіряється", - говорить Рибка.

"Першу скрипку" в банді, як з'ясувала "Сегодня", грав слідчий Денис П. Він розслідував в райуправлінні найгучніші справи, пов'язані з економічними злочинами, і, як потім з'ясувалося, за цей час навчився добре підробляти документи.

Спільник Дениса - слідчий з Кривого Рогу, якого досить давно звільнили з органів. З Денисом він разом навчався в академії МВС. А третій учасник банди – шахрай, який вийшов недавно на свободу. Саме слідчий Денис П. колись посадив його за грати. А коли той вийшов, то запропонував йому спільний бізнес.

За словами джерела газети в МВС, вбивство угруповання скоїло в Білій Церкві - в квартирі, яка раніше належала відомій співачці Таїсії Повалій. Її чоловік Ігор Ліхута підтвердив, що років 12 тому за цією адресою жила Повалій з мамою, але потім вони продали квартиру.

У суботу суд обирав для підозрюваних запобіжний захід - всіх залишили під вартою. Якщо провину доведуть, їм світить від 10 років аж до довічного ув'язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...