Кличко вважає, що депутати вчинили суїцид

Вівторок, 3 липня 2012, 19:13

Опозиційні депутати Верховної Ради мають скласти свої повноваження після голосування в парламенті закону "Про засади мовної політики".

Таку думку озвучив лідер партії "Удар" Віталій Кличко, який вважає, що "сьогоднішній день став днем політичного суїциду парламенту нинішнього скликання".

На думку Кличка, події у парламенті ще раз засвідчили, як зухвало в країні влада порушує права громадян, в тому числі право людей здійснювати владу в країні через свої обраних представників.

"Адже сьогодні депутати не мали можливості обговорити скандальний законопроект і внести до нього бодай одну правку з 2600. А значить, не було враховано позицію, думку мільйонів українців", - сказав Кличко.

"Закон ухвалили в обхід регламенту, без розгляду в комітетах, без обговорення і врахування численних поправок, за зачиненими дверима, таємно від ЗМІ і громадян. Під час голосування спікер парламенту ганебно втік, щоб позбавитися сорому і бути начебто непричетним до того безчинства, яке відбулося у ВР, хоча насправді він і його "народна" фракція відповідають за це особисто", - вважає Кличко.

"Стадія "кнопкодавства" для наших парламентарів була не останньою межею падіння. Виявилося, що вони настільки зневажають законодавчий орган, що готові власноруч його знищити", - заявив він.

"Треба скласти повноваження і йти до людей. Завдання перед опозицією - змінити владу, повернути незалежність українському парламенту. Цей парламент не має права на існування. Так буде чесно по відношенню до громадян України", - вважає Кличко.

Як відомо, Верховна Рада 3 липня прийняла в цілому скандальний мовний закон Колесніченка-Ківалова, який розширює права російської мови в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування