Томенко придумав, як обдурити суд і кличе у четвер під Раду

Середа, 4 липня 2012, 19:45

Депутати від опозиції будуть по черзі чергувати на акції протесту проти закону про державну мовну політику біля "Українського дому" в Києві.

Про це повідомив заступник глави Верховної Ради Микола Томенко біля "Українського дому" після наради лідерів об'єднаної опозиції.

"Протягом всієї ночі до ранку депутати чергуватимуть разом з людьми, які підтримують наші вимоги", - сказав він.

Як відомо, в середу вдень до мітингувальників приходили судові виконавці з рішенням суду про заборону проведення біля Українського дому акцій з 4 по 9 липня.

При цьому один з активістів акції протесту, голова київської міської організації партії "Свобода" Андрій Іллєнко звернувся до громадян, які приймають участь в протесті, з проханням залишатися в таборі мітингувальників на ніч.

Він зазначив, що інформація про акцію розійшлася по всій Україні і до Києва їдуть люди, які хочуть в ній участь, тому необхідно зберегти місце біля Українського дому.

Томенко закликав захисників української мови у четвер о 9 ранку прийти під стіни парламенту, аби чинити тиск на депутатів від більшості в разі, якщо вони спробують вдруге розглянути мовний закон, повідомляє УНІАН.

У той же час Томенко додав, що, можливо, вранці 5 липня учасникам протесту в разі необхідності буде дана команда переміститися під будівлю Верховної Ради, якщо парламент повернеться до питання по мовам.

Як відомо, 3 липня Рада прийняла закон про основи державної мовної політики, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів держвлади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширений цю мову.

Опозиційні сили почали акції протесту.

Між учасниками акції протесту і міліцією сталася бійка, міліція заявляє про 10 травмованих співробітників спецпідрозділу "Беркут" і застосуванні мітингувальниками сльозогінного газу.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування