Обіцянку Литвина про "язык" можуть засвідчити семеро осіб - Гриценко

Середа, 4 липня 2012, 21:48

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин обіцяв не підписувати закон "Про засади державної мовної політики" в присутності семи осіб.

Про це повідомив депутат від НУНС, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу ТВі.

"Що він сказав буквально: я не підпишу цей закон за жодних умов. І ці слова, після того як ми вийшли Арсеній Яценюк оприлюднив на мітингу", - розповів політик.

Депутат розповів, що на зустрічі з Литвином були присутні Андрій Кожем`якін, Арсеній Яценюк, Гриценко, Микола Мартиненко, Андрій Шевченко, Руслан Князевич і Микола Томенко.

"Сім чоловік це чули, вони можуть це підтвердити", - заявив Гриценко, при цьому не спростовуючи припущення, що така велика делегація мала на меті психологічний тиск на спікера.

"Ця людина може зараз або зупинити порушення закону, або може стати співучасником порушення закону", - уточнив депутат.

Гриценко також розповів: "Ми прийшли, він справді лежав під крапельницями. У себе в кабінеті в Верховній Раді. Потім він нас прийняв. Було видно, що він хворий. Було видно, що відмова від спікерства - це для нього душевний удар".

Як відомо, у середу прес-служба партії "Фронт змін" повідомила, що за результатами зустрічі лідерів Об’єднаної опозиції із Литвином останній заявив, що закон про мову, ухвалений у вівторок в парламенті, не буде ним підписаний за жодних обставин.

Пізніше прес-секретар заявила, що керівник парламенту не проводив жодних нарад з "мовного" законопроекту і не давав обіцянок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування