Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За події під Українським домом завели 4 "кримінали"

П'ятниця, 6 липня 2012, 14:33

Прокуратура Києва порушила 4 кримінальні справи за фактами подій, які сталися 4 липня біля "Українського дому".

"Кримінальні справи порушено за результатами розгляду заяв, які надійшли від правоохоронців, щодо чинення опору співробітникам міліції та нанесення їм тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов’язків", - повідомляє прес-служба

Зокрема, порушено справу за фактом чинення опору заступнику командира полку ДПС ДАІ при ГУМВС у Києві, який "намагався припинити рух автомобіля на тротуарну частину біля Українського дому, де було скупчення людей" (ч. 2 ст. 342 КК України – опір представникові правоохоронного органу). 

"Правоохоронець намагався не допустити наїзду на людей, які стояли на тротуарі. До нього підійшло троє громадян, один з яких сів в цей уже припаркований автомобіль та продовжив рух, а двоє інших, застосовуючи фізичну силу, відштовхнули правоохоронця, зірвали погони з форменого одягу та стали його утримувати, обмежуючи можливість пересування", - пояснює прокуратура. 

"Ще три кримінальні справи порушено за фактами заподіяння тілесних ушкоджень працівникам столичної міліції (ч. 2 ст. 345 КК України – погроза або насильство щодо працівників правоохоронного органу)", - додає відомство. 

За даними прокуратури, зараз ці правоохоронці перебувають на лікуванні, "один зі струсом мозку, інші – з забоями та тілесними ушкодженнями середньої тяжкості". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування