Луценко пропонує судді залишитися чистою нормальною людиною

Субота, 7 липня 2012, 09:36

Адвокати Юрія Луценка заявили відвід судді Ганні Медушевській.

Таку вимогу озвучив адвокат Луценка Олекій Баганець, повідомляє кореспондент "Української правди".

Він, посилаючись на рішення Європейського суду з прав людини, який зафіксував порушення прав Луценка, при розгляді його справи в печерському суді, нагадав, що Медушевська входила до складу колегії цього суду, а отже не може бути неупередженою щодо Луценка.

Баганець також нагадав, що суддя відмовила адвокатам Луценка у проханні допитати заступника генпрокурора Миколу Голомшу.

Водночас, прокурори не погодились з таким проханням захисту. Зокрема, прокурор Віктор Клименко назвав заяву захисту "упередженими і несвоєчасними".

Ці слова викликали бурхливу реакцію Юрія Луценка.

"Видно не все сіре має зв'язок з мозком. Навіть клоун Чечетов більше дбає про логіку своїх заяв, ніж прокурор Клименко", - сказав він.

"Я вважаю, що сісти в цій справі має одна людина – організатор всього цього безчинства – Ренат Кузьмін. А також його права рука Каліфітський. А всі інші мають повісити на цвяхи погони, мантії і йти без пенсії додому", - додав екс-міністр.

"А вам, ваша честь, треба визнати, що ви є співучасником порушення моїх прав та українського законодавства. Ви є співучасником злочину проти мене. Ви не можете бути об’єктивним суддею. І це не мої емоції, а констатація Європейського суду", - заявив Луценко.

"У вас сьогодні є шанс залишитися чистою людиною і прийняти рішення про свій відвід", - додав він.

Екс-міністр також нагадав судді, що попереду розгляд в Європейському суді ще одного його клопотання - про катування, ненадання йому медичної допомоги.

"Я можу вас запевнити, влада має властивість мінятися, я вже був у відставці чотири рази, і впевнений, що нинішня мафія теж буде у відставці. Я думаю, вам треба подумати про своє життя, а не про те, як догоджати узурпатору України Януковичу. У вас є унікальний шанс, як казав незабутній, не будь в цьому суді згаданий Ющенко, залишитися нормальною людиною, якщо не нормальною суддею", - підсумував Луценко.

Після цього суддя вийшла до дорадчої кімнати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування