Українці світу вимагають від Януковича ветувати "язык"

Субота, 7 липня 2012, 09:59

"Світовий конґрес українців" засуджує так зване прийняття антиконституційного законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Про це йдеться в офіційній заяві конгресу.

В організації розцінили прийняття цього закону, "як ще один явний приклад відходу провладних сил від демократичних принципів правління".

"Упродовж кількох століть панування в Україні царської та радянської імперій російська мова насильно впроваджувалась у всі сфери державного і соціального життя та одночасно витісняла з ужитку рідну мову українського народу, яка в свою чергу зазнавала жорстоких утисків та репресій, - законопроект становить серйозну небезпеку для майбутнього розвитку української мови та ставить під загрозу роль, яку вона має відігравати як єдина державна мова в Україні", - заявили в СКУ.

"Законопроект про мовне питання є черговим кроком владних структур до офіційного повернення російської мови у різні сфери державного і суспільного життя та русифікації населення України, а затим - до конституційного впровадження російської мови як другої державної", - зазначають українці світу.

Обурений такими тривожними подіями, СКУ закликає президента Віктора Януковича не підписувати законопроект про мовне питання.

СКУ також звертається до світового українства заявити про свою солідарність українським патріотичним силам у захисті української мови та основ демократії в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...