УДАР: Литвин довів, що він пристосуванець, а в Раді голосують за папірці

Середа, 1 серпня 2012, 10:37

Підписанням закону про основи мовної політики спікер Верховної Ради Володимир Литвин віддячив владі за право знов потрапити в парламент.

Про це йдеться в заяві партії УДАР.

"Нинішній спікер за своє політичне життя не раз змінював позицію й політичні переконання. Сьогоднішній вчинок після фарсу з відставкою – чергове свідчення залежності й безпринципності, неповаги до свого виборця, до своїх коренів. Історик, який мав би знати всю багатовікову драму утисків української мови, став в один ряд з тими, хто знищував українську ", – заявляють в партії.

УДАР зазначає, що за часів спікерства Литвина парламент втратив свою незалежну роль.

"Із законодавчого органу перетворився на приміщення, де штампують сумнівної якості папірці, а не закони, які мають визначати життєдіяльність країни. Саме за його спікерства неповага до норм регламенту і законів у самому парламенті була піднесена до абсолюту", - йдеться в заяві.

В партії також наголошують, що Рада наступного скликання повернеться до того, аби переглянути всі непрофесійні закони, прийняті в нелегітимний спосіб з порушенням всіх можливих норм закону і регламенту.

Однак в заяві зазначено, що мовне законодавство в Україні потребує вдосконалення, але це має бути професійна дискусія із залученням експертів, у відповідності до європейських норм, в тому числі і Європейської хартії мов та мов меншин.

Як відомо, у вівторок Литвин підписав закон про мовну політику.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування