Даішники виступають за фотофіксацію: хабар не даси

Середа, 1 серпня 2012, 21:09

У ДАІ України виступають за встановлення систем фотофіксації в місцях концентрації ДТП.

Про це розповів заступник начальника ДАІ МВС України Володимир Резніков під час прямої телефонної лінії газеті "Комсомольська правда в Україні" в середу.

"Відповідно до нашого аналізу, в Україні 1143 місця концентрацій ДТП. На мою думку, мета ДАІ - зробити так, щоб цих місць стало нуль. Це можна зробити елементарно: встановити контроль за водієм в цьому місці", - зазначив він.

За його словами, такий контроль за водієм може здійснювати співробітник ДАІ, або ж можна встановити камеру фотофіксації.

"Мені більше подобається не міліцейський контроль, адже йому (даїшнику) можна дати хабар. Мені більше подобається автоматична фіксація", - сказав заступник начальника ДАІ.

Він підкреслив, що встановлення автоматичних систем фотофіксації порушень правил дорожнього руху дозволять зробити незворотними покарання для водіїв, які порушили закон і значно знизять аварійність на цих ділянках дороги.

Резніков також підкреслив, що Україна є єдиною у всій Європі країною, яка не використовує таку систему.

Він нагадав, що була спроба фотофіксації порушень приладом "Візир", проте вона була невдала, і від неї довелося відмовитися.

Він зазначив, що є інвестори, які готові придбати, встановити, обладнати і навчити використанню систем фотофіксації, і при цьому не потрібні бюджетні витрати.

Однак необхідно прийняти рішення з приводу доцільності встановлення даних систем. Відповідне рішення має бути прийнято на законодавчому рівні.

Крім того, за його словами, необхідно "почути думку суспільства" з даного приводу.

"Камері хабар не даси", - сказав Резніков, висловивши переконання тим, що такий стримуючий фактор краще, ніж співробітник ДАІ, оскільки "не з ким змовлятися".

В даний час в Україні не використовуються системи фотофіксації ДТП.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування