Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Табачника на 63 мільйони надрукували книг для "першачків"

Неділя, 12 серпня 2012, 15:11

Друк підручників для учнів першого класу загальноосвітніх навчальних закладів коштував державі близько 63 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки.

Середня ціна підручника для шкіл з українською мовою навчання  – 12,8 грн. Таких підручників – близько 80%.

Тираж підручників для першого класу - 4 мільйони 345 тисяч примірників для шкіл з українською мовою навчання та шкіл, де навчання ведеться мовами національних меншин.

Окрім того, 2012 року, з випереджанням на рік, вже розпочався друк підручників для другого класу загальноосвітніх навчальних закладів, які використовуватимуться наступного навчального року.

"На сьогодні підручники надруковано до 1 серпня, і наклад вже у повному обсязі розвезено до областей. Триває передача підручників від обласних книжкових баз до районів, а потім – до шкіл", - повідомив перший заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Святослав Серебрянський.

Як відомо, Інститут інноваційних технологій замовив "Буквар. Українська мова для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням польською мовою. 2 клас" накладом 226 екземплярів, кожен з яких обійдеться в 508 гривень.

Серед авторів книги – Ольга Хорошковська, мати першого віце-прем’єра Валерія Хорошковського.

Крім того, у квітні цього року Міносвіти вже замовляло підручники її авторства – "Математику" для першого класу для шкіл з польською мовою навчання.

Тоді підручник Хорошковської також був найдорожчим із переліку замовлених книжок. Наклад з 302 екземплярів коштував 153 тис грн., тобто 506 грн/екз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...