Соратники Януковича "вигороджували" Лазаренка

Вівторок, 14 серпня 2012, 23:14

Представники Партії регіонів надсилали листи з проханням звільнити екс-прем'єра Павла Лазаренка до американського суду.

Про це свідчать листи, які зберігаються в архіві американському суді, копії яких має "Українська правда".

Так, 18 грудня 2008 року листа на підтримку Лазаренка написав Юрій Вілкул, тодішній керівник Дніпропетровської обласної ради, сьогодні - мер міста Кривий Ріг.

Крім того, Юрій Вілкул - батько нинішнього губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула, який поставлений на цю посаду за квотою Ріната Ахметова.

"…Народ України, як прихильники, так і недоброзичливці, будуть змушені визнати - Павло Лазаренко є феноменом, який гідний детального вивчення - якщо не захоплення", - пише він.

"Я сердечно прошу вас, пане суддя Брейер, використати всю вашу владу, якою наділили вас Бог і штат Каліфорнія, аби забезпечити, щоб Павло Лазаренко якнайшвидше повернувся до України. Дніпропетровська область з нетерпінням чекає на людину, яка була зразком професіоналізму, відданості та вірності людям, мужності у боротьбі з політичними переслідуваннями", - йдеться в листі Вілкула.

Сам Вілкул визнає факт написання ним такого послання.

"Колегіальне рішення про укладення листа судді Північного округу Каліфорнії Чарльзу Брейеру було ухвалено коаліцією двох фракцій - Блок Лазаренка і Партія регіонів. Мною як керівником обласної ради було підписано супроводжуючий документ до вказаного листа, що не містив коментарів та оціночних суджень", - ідеться у відповіді Вілкула на запит "Української правди".

Спільне звернення Партії регіонів та Блоку Лазаренка в обласній раді, про яке згадує Вілкул - це інший лист, який підписаний 16 депутатами обласної ради від "Громади" та 30 - від Партії регіонів.

Серед підписантів цього клопотання за Лазаренка - вся верхівка нинішньої Дніпропетровської облради: глава регіонал Євген Удод, його перший заступник Анатолій Адамський, заступники Віктор Науменко і Андрій Шипко.

Детальніше читайте в публікації "Як соратники Януковича захищали Павла Лазаренка".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування