Азаров "наїхав" на прес-служби влади, бо журналісти не бачать "покращення"

Середа, 15 серпня 2012, 13:06

Прем'єр Микола Азаров вважає, що прес-служби органів влади мають оперативніше інформувати громадськість, особливо, коли йдеться про подолання наслідків надзвичайних ситуацій.

Про це він заявив на засіданні Кабміну 15 серпня.

Зокрема обурення Азарова викликала історія з падінням дерева у Донецькій області, яке пошкодило дитячу їдальню.

"Хочу серйозно звернути увагу прес-служб органів влади на необхідність вчасно і детально інформувати ЗМІ, особливо коли йдеться про організацію подолання наслідків стихійного лиха, надзвичайних ситуацій. Наші громадяни мають право на правдиву інформацію, мають право знати, що роблять органи влади в їх інтересах", - сказав він.

"Наприклад, вчора (14 серпня) у новинах показали сюжет про руйнівні наслідки буревію в Донецькій області. Напевно, бачили, як дерево пошкодило їдальню в дитячому таборі відпочинку, як їжу дітям довелося готувати на вогнищі", - розповів прем’єр.

Він додав, що він одразу ж подзвонив виконувачу обов'язків міністра надзвичайних ситуацій Віталію Буту і поцікавився, чому не прибрали дерево і не відновили нормальну роботу їдальні.

"За кілька хвилин мені доповіли, що це було зроблено ще зранку. Але ж країна побачила інше: ніби проблема досі не вирішена! Виникає питання: чому через неоперативні дії прес-служб органів влади, причетних до ліквідації наслідків стихійного лиха, люди не отримали правдиву інформацію?", - поцікавився Азаров.

Він відзначив, що "всі відповідні підрозділи спрацювали оперативно і правильно", наслідки стихії були швидко ліквідовані, а "про самовіддану роботу людей ніхто не сказав".

"Висвітлення ситуації у ЗМІ таким чином не стало коректним та об'єктивним. Тому наголошую: інформаційні підрозділи органів влади відповідають за те, щоб журналісти мали повну і об'єктивну інформацію", - наголосив Азаров.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News