Азаров про спорт у регіонах: було б бажання місцевої влади

Субота, 18 серпня 2012, 15:26

Прем'єр Микола Азаров вважає, що спорт в регіонах не розвивається через небажання місцевої влади, а не через нестачу грошей.

На своїй сторінці в Facebook він зазначив, що "нашій молоді треба брати приклад не з героїв телевізійних фільмів, таких як "Бригада", а з наших олімпійських чемпіонів".

"Але держава, місцеві органи влади повинні створювати умови. Тож треба відновлювати спортивні майданчики, будувати льодові арени, спортивні комплекси, робити так, щоб у наших хлопців була можливість займатися спортом", - зазначив він.

Азаров згадав, що за часів його дитинства, коли країна тільки відновлювалася після війни, практично в кожному дворі був примітивний, але або футбольний, або баскетбольний майданчик.

"Не так багато коштів було витрачено на те, щоб розчистити досить невеликий майданчик від сміття і поставити, наприклад, два баскетбольних щити. В місті, де я жив, не було жодного басейну, але зате поруч протікала річка. На річці був обладнаний басейн, в якому хлопці не тільки вчилися плавати, але і в тому числі вчилися добре плавати", - розповів він.

"Тому всякі посилання на бідність є несуттєвими. Було б бажання у місцевих органів влади займатися цією важливою справою. А уряд їм допоможе", - написав прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...